Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a dat prea mulți bani partidelor și că nu mai au din ce să mărească alocațiile.

PSD a  tranmis un mesaj dur președintelui după ce CCR a respins sesizarea pe care o inițiase cu privire la legea bugetului.
„IOHANNIS TREBUIE SĂ ÎȘI CEARĂ SCUZE de la copii pentru amânarea majorării alocațiilor și de la comunitățile locale pentru întârzierea inutilă a investițiilor!
Decizia Curții Constituționale prin care este respinsă plângerea președintelui împotriva bugetului de stat arată că singurul scop al lui Iohannis a fost să blocheze guvernarea PSD, așa cum am văzut și în cazul blocării nominalizărilor miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare. A fost doar o manevră electorală prin care Iohannis a vrut să împiedice PSD să realizeze lucruri bune pentru cetăţeni: investiţii în dezvoltarea locală, investiţii în sănătate, majorări de pensii şi salarii sau creşteri ale alocaţiilor pentru copii.
PSD nu va renunţa! Vom continua să îndeplinim programul de guvernare votat de cetăţeni!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a PSD.”, a fost mesajul PSD.