Joi, 28 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis are programată o nouă întâlnire importantă cu unii dintre membrii Guvernului României.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, la Palatul Cotroceni, întâlniri cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dar şi cu vicepremierul Dan Barna şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va avea loc la ora 15:00, iar cea cu viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, de la ora 16:00.

Potrivit agendei, şeful statului va participa de la ora 19,00 la recepţia de Anul Nou 2021 a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care va avea loc în format de videoconferinţă.

Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu Ministrul Tineretului şi Sportului și vicepremierul Kelemen Hunor

Marți președintele s-a întâlnit cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak și cu vicepremierul Kelemen Hunor. Aceștia au discutat marţi, la Palatul Cotroceni, pe tema strategiei naţionale pentru sport, al cărei obiectiv este situarea României în primele 15 naţiuni în privinţa rezultatelor sportive, până în 2032.

„La invitaţia Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni a avut loc astăzi o întâlnire între domnul Klaus Iohannis, Vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Discuţiile s-au purtat în jurul strategiei naţionale în sport şi tineret şi au inclus aspecte legate de situaţia actuală, de obiective, dar mai ales despre soluţiile care se au în vedere.

Din constatările de până acum, situaţia actuală din sportul românesc prezintă mai multe probleme, care ţin şi de infrastructura deficitară, dar mai ales de lipsa de viziune şi de strategie, precum şi de folosirea ineficientă a resurselor. Obiectivul nostru este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive”, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Strategia de dezvoltare a sportului românesc va fi prezentată Parlamentului României la finalul acestui an şi va fi elaborată de o comisie de specialişti în sport, experţi în elaborarea de strategii, finanţe şi sănătate şi va include idei preluate şi adaptate, din strategiile unor state învecinate, precum Ungaria, Slovenia şi Austria.