Mai exact, potrivit informării transmise de Administrația Prezidențială, preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri, de la ora 12.00, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului.

Totodată, potrivit unei informări transmise de Guvern, la eveniment va fi prezent şi premierul Florin Cîţu. De menționat este faptul că, acţiunea de plantare pe teren nisipos se desfăşoară în marja Zilei Internaţionale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

„Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, arată informarea de presă a Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată mai precizează că pe lângă vizita efectuată,  şeful statului va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri.

„În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, mai arată sursa menţionată.

Florin Cîțu și Klaus Iohannis vor fi prezenți

În același timp, potrivit unei informări transmise de Guvern, premierul Florin Cîţu va fi prezent şi el la rândul său la eveniment unde vor fi plantaţi peste 3.000 de puieţi de salcâm. Un alt membru oficial va fi ministrul Mediului Tanczos Barna.

Evenimentul „campania naţională de împădurire, etapa de primăvară, finanţată pentru prima dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, transmite Ministerul Mediului, într-un anunţ de presă. Astfel, „în cadrul campaniei naţionale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi peste tot în ţară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha”,  mai precizează sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea