Guvernul Cîțu dă o nouă lovitură familiilor cu copii! După ce guvernarea liberală a făcut tot posibilul pentru a nu majora alocațiile copiilor, acum vine cu o nouă inițiativă legislativă prin care le prejudiciază.

Senatoarea social-democrată Gabriela Firea anunță că Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică, ”noaptea, ca lașii”, un proiect legislativ prin care să suspende până la sfârșitul anului o prevedere legală în vigoare ce putea aduce familiilor cu copii preșcolari suma deloc de neglijat de 1.500 de lei pe lună.

Guvernul Cîțu dă o nouă lovitură familiilor cu copii! ”Noaptea, ca lașii”

Este vorba despre o facilitate inclusă anul trecut în Codul Fiscal, ce era în vigoare de la 1 ianuarie 2021, prin care se prevedea ca părinții care au copii preșcolari să primească 1.500 lei/lună de la angajatorii lor, pentru a fi cheltuiți pe educația celor mici, precizează Gabriela Firea, marți, într-o postare pe Facebook.

”Cum rămâne cu cei 1.500 de lei pentru îngrijirea copiilor? Pe 10 martie, am întrebat oficial Ministerul Finanțelor ce trebuie să facă părinții care au copii preșcolari, pentru a primi cei 1.500 lei/lună, cheltuiți pentru educația celor mici, de la angajatorii lor.

Teoretic, această facilitate inclusă anul trecut în Codul Fiscal era în vigoare de la 1 ianuarie 2021, dar nu existau norme de aplicare, așa că nimeni nu știa cum să procedeze. Nici părinții, nici angajatorii.

Răspunsul Ministerului Finanțelor a fost ca o glumă din anii 80… Da, se aplică, dar se suspendă!

”400.000 de copii nu merg la școală din cauza sărăciei”

Părinții pot să facă ceva, nu știm ce, poate de la anul. Nu mai sunați, ieșim noi din când în când!

Și, culmea, încă nu am primit oficial acest răspuns.

Dar….Noaptea, ca lașii, guvernul a lansat prin Ministerul Finanțelor, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță prin care această prevedere este suspendată până la sfârșitul anului.

Curată transparențā!

Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, iar 400.000 de copii nu merg la școală din aceeași cauză?!”, a scris Firea pe internet.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.