Klaus Iohannis a semnat!

Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 martie 2021, următoarele decrete, conform informațiilor transmise de către Administrația Prezidențială.

Primul este un „decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea cotizației anuale a României la Comitetul de asistență pentru dezvoltare (DAC) al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 90/08.02.2021)”.

Ce alte decrete au fost promulgate

De asemenea, Administrația Prezidențială scrie că au fost semnate și următoarele decrete:

  • „Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea plății cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență dedicat gestionării civile a crizelor – European Center of Excellence for Civilian Crisis Management, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 56/01.02.2021);
  • Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului nr. 16 adoptat la Strasbourg la 24 iunie 2013, semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014, la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, adoptată la Roma la 4 noiembrie 1950.”

Decretele semnate anterior

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi dimineață două decrete. Potrivit informațiilor transmise de Administrația Prezidențială, șeful statului a eliberat din funcție un judecător din cadrul Tribunalului Olt. Este vorba despre Marinela Georgescu.

„Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Olt a doamnei Marinela Georgescu – pensionare, la data de 18 martie 2021”, informează Administrația Prezidențială.

Totodată, șeful statului a mai semnat și alte două decrete. Este vorba despre legea privind activitatea consulară, dar și legea privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 18 martie 2021, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2020 privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki – European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats – Hybrid CoE, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 116/24.03.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară (PL-x 455/27.07.2020)”, precizează Administrația Prezidențială.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea