Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste este la un pas de a intra în CNSAS. Comisiile juridice parlamentare reunite au avizat favorabil, joi, candidatura Ionicăi Stănciulescu (cunoscută publicului cu numele de Oana Stănciulescu). Ea a fost propusă de preşedintele Klaus Iohannis pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Ionica Stănciulescu candidează pe locul rămas vacant în urma demisiei din Colegiu a Alexandrei Toader.

Parlamentarii juriști au stabilit Oana Stănciulescu îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa acest post.

Raportul comisiilor urmează să fie transmis plenului Parlamentului pentru vot.

La audiere, Oana Stănciulescu a precizat că din 1990 a lucrat în presă, iar în ultimii 4 ani a fost cercetător la CNSAS.

Cine este Oana Stănciulescu

Oanei Stănciulescu a ocupat mai multe poziții importante în presă după Revoluție. Ea a început în 1991 ca reporter la Dreptatea  și apoi la România Liberă. Între 1994 – 1999 a fost redactor la Ziarul Ziua, apoi redactor la Academia Catavencu și redactor-șef la emisiunea lui Florin Calinescu.

Între 1997 – 1999 a fost ziarist la BBC iar, apoi, încă un a de zile a fost editor, sef sectie politic la PRO TV. A ocupat apoi încă doi funcția de redactor-sef adjunct la Evenimentul Zilei și consilier la Institutul Diplomatic Roman.

Ulterior, între 2009 – 2010 a fost redactor-sef la Cotidianul, iar între 2010 – 2011 a fost realizator si analist la Realitatea TV.

Urmărorii patru ani i-a petrecut la Antena 3. Astfel, între 2011 – 2015 a fost realizator si analist la acest post de televiziune. Din 2013 a activat la Expres Magazin și a avut mai multe apariții TV.

Aceste informații despre activitatea profesională au fost furnizate chiar de către Oana Stănciulescu pe propriul său blog.

Trebuie amintit că numele ei a apărut la un moment într-un scandal la Realitatea TV. Atunci, Rareș Bogdan și-a anunțat demisia de la cunoscutul post tv. El acuza că Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși la Realitatea Tv.

FOTO: INQUAM/Ilona Andrei