Klaus Iohannis a semnat la finalul săptămânii două decrete importante. Este vorba despre decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind instituirea unor măsuri pentru asigurarea resurselor umane necesare instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, Ministerului Sănătății și unităților subordonate, unităților sanitare și serviciilor de asistență socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului și  decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 219/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 14 mai 2021, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 179/2020 privind instituirea unor măsuri pentru asigurarea resurselor umane necesare instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, Ministerului Sănătății și unităților subordonate, unităților sanitare și serviciilor de asistență socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 (PL-x 19/01.02.2021);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 219/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei (PL-x 94/10.02.2021)”, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a semnat decretul 

„Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. ‒ Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 179 din 22 octombrie 2020 privind instituirea unor măsuri pentru asigurarea resurselor umane necesare instituţiilor din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, Ministerului Sănătăţii şi unităţilor subordonate, unităţilor sanitare şi serviciilor de asistenţă socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 981 din 23 octombrie 2020.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în documentul adoptat.

Documentul integral poate fi accesat aici.