Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că relaţia sa cu premierul Ludovic Orban şi cu Guvernul este una “excelentă”.

“Relaţia mea cu premierul Orban şi cu Guvernul este una excelentă. Dacă n-ar fi aşa, atunci nu am fi avut aceste rezultate, să ştiţi.

Şi aici pot să vă explic şi de ce m-am implicat eu într-un fel poate surprinzător pentru unii. Din Constituţie avem două părţi ale executivului român: preşedintele şi Guvernul. Sunt două părţi ale unui Executiv, iar în situaţii de criză este inacceptabil să existe două abordări.

”Este o criză profundă, foarte complicată”

Poate să existe doar una dacă vrem să fim eficienţi şi noi vrem să fim. Şi am fost. Deci, colaborarea este foarte bună, nu doar declarativ, cred că se vede în măsurile şi în abordările pe care le-am avut de la începutul crizei şi până acum.

Pe de altă parte, trebuie să fim foarte realişti: este o criză profundă, foarte complicată, foarte, foarte multe faţete şi fiecare ministru are o încărcare enormă. Nu reuşim, fizic, să vorbim cu toţii tot timpul în momentul în care apare o problemă, dar vă asigur că, de fiecare dată când a apărut o problemă care a trebuit clarificată, am clarificat-o foarte repede.

Nu există nicio divergenţă, nicio falie şi nici nu am de gând să las să apară aşa ceva, fiindcă aşa cum am lucrat acum s-a văzut că autorităţile din România, cu toate problemele lor, venite şi din trecut şi din lipsa de resurse, s-au mişcat bine.

”Autorităţile s-au comportat responsabil”

Este cu totul şi cu totul altceva decât pe vremea guvernelor pesediste, când eu spuneam una, ei făceau alta şi a pierdut România. Acum câştigăm cu toţii”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.

El a subliniat că autorităţile s-au comportat responsabil şi au luat măsurile corecte şi la timp în cazul epidemiei de coronavirus.

Şeful statului a susţinut că este în legătură cu toţi liderii politici din România.

“Nu există nimeni cu care să nu fiu în legătură. Că nu vorbim în fiecare zi, este iarăşi adevărat, dar acest mit al lipsei de dialog este un mit”, a spus Iohannis, întrebat dacă a avut discuţii cu liderii Opoziţiei în această perioadă.