Fondatorul site-ului Megaupload.com, Kim Dotcom a fost eliberat pe cauţiune săptămâna trecută de justiţia neozeelandeză, iar cei de la TorrentFreak au reuşit să stea de vorbă cu el.
Kim Schmitz, alias "Kim Dotcom", un german de 38 de ani, a fost arestat la 20 ianuarie la proprietatea sa de la Auckland, împreună cu alţi trei responsabili ai Megaupload. Judecătorul i-a permis lui Dotcom să aibă acces la un calculator, însă  i-a interzis să intre pe internet.
Cei de la TorrentFreak au vorbit la telefon cu Kim Dotcom, care se află în prezent în casa sa din Noua Zeelandă. Întrebat cum se simte, acesta a declarat că e bine şi încearcă să îşi revină.  După ce a fost eliberat, acesta şi-a petrecut tot timpul cu soţia şi copiii săi.
Kim Dotcom este încrezător că va câştiga procesul declarând:  “Vom câştiga, s-a mers mult prea departe. Măsurile luate împotriva noastră au fost politice”.  
Creat în 2005 în Hong Kong, site-ul Megaupload, vizitat de 50 de milioane de utilizatori în fiecare zi, a fost închis la 19 ianuarie de justiţia americană. Aceasta îi acuză pe responsabilii site-ului de a fi câştigat 175 de milioane de dolari (132 de milioane de euro) prin activităţi ilegale şi de a fi cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, oferind copii piratate ale unor filme, programe televizate sau alte conţinuturi.
Cererea SUA de extrădare a responsabililor site-ului va fi examinată la 20 august. Autorităţile americane au indicat că vor cere pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare dacă procesul va avea loc în SUA.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/nZPe97vZJXM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>