Curtea supremă din statul australian New South Wales a condamnat KFC să plătească opt milioane de dolari australieni (6,29 milioane de euro) adolescentei Monika Samaan, care a rămas cu un grav handicap după ce mâncat un sandwich cu pui, infectat, în octombrie 2005.

În vârstă de şapte ani atunci, Monika Samaan s-a îmbolnăvit de encefalopatie provocată de salmonela, care i-a provocat serioase handicapuri cognitive, de vorbit şi motricitate.

"Familia a epuizat toate mijloacele financiare pentru a face faţă unor handicapuri foarte grave mentale şi fizice pe care le are Monika", a indicat avocatul George Vlahakis. "Compensarea decisă (de justiţie) este necesară. KFC s-a arătat până în prezent determinată ca Monika să nu primească o centimă", a adăugat avocatul.

KFC a indicat că va face apel. În cursul procesului, judecătorul Stephen Rothman a indicat că bucăţile de pui din sandwich au fost contaminate din cauza neglijenţei unuia sau mai multor angajaţi ai KFC care nu au respectat regulile de preparare.