La bursa de la Milano, acţiunile Juventus Football Club SpA au înregistrat miercuri o scădere de până la 7,9%, ceea ce a dus titlurile acestei echipe de fotbal controlate de familia Agnelli la cel mai scăzut nivel de după luna august 2017 şi evaluând clubul din Torino la 633 milioane euro. Acţiunile Juventus, care au pierdut 18% din valoare de la începutul anului, au înregistrat cea mai mare scădere din cele 22 de titluri regrupate în indicele STOXX Europe Football Index. 

În urma eşecului înregistrat marţi seara, în prima manşă a sferturilor de finală, juventinii au şanse mici de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor, ceea ce i-ar garanta un bonus suplimentar de la UEFA în valoare de cel puţin 7,5 milioane euro. 

Potrivit estimărilor, Liga Campionilor va genera în acest sezon venituri în valoare de 1,27 miliarde euro, banii care vor fi împărţiţi între cluburile participante. 

Familia Agnelli, care deţine clubul de fotbal Juventus de peste 90 de ani, controlează de asemenea şi constructorii auto Ferrari NV şi Fiat Chrysler Automobiles N.V. Compania holding Exor NV deţine 64% din acţiunile Juventus iar Andrea Agnelli, vărul directorului general de la Exor, John Elkann, este preşedintele lui Juventus din 2010. 

AGERPRES