Pe malul Mureşului, Ioan Popa, proprietarului companiei Transavia, a pregătit o surpriză iubitorilor de golf. Theodora Golf Club, un resort care poartă numele fiicei lui Ioan Popa, se întinde pe 62 de hectare. Pe lângă cel mai mare teren de golf din România, resortul cuprinde 14 vile de patru stele, piscină, sală de conferinţe şi restaurant. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri. Investiția în resort se ridică la 15 milioane de euro. Preşedintele României, Klaus Iohannis, pasionat al jocului ce golf, a ţinut să fie prezent la inaugurarea clubului de golf. „Acest teren de golf nu este unul oarecare. Este un teren care pentru foarte mulţi ani va pune golful, în România, pe o cu totul și cu totul nouă treaptă. Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea evenimentului.


Theodora Golf Club a fost construit într-o perioadă de doar doi ani, cu ajutorul unor oameni specializaţi atât din țară, cât și din străinătate. „Eu, în ultimii 26 de ani, am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spații tehnologice, care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați. Acest proiect mi-a dat cea mai mare bătaie de cap. România nu are, la ora actuală, un teren de golf realizat după cerințele din domeniu, cele care există, sunt mai austere. Realizarea unui teren de golf implică niște costuri, specialiști și o muncă incredibilă pe care nu mi-aș fi putut-o imagina. Am avut câteva luni să igienizăm zona și după aceea să trecem efectiv la realizarea terenului. Atunci când vrei să faci un teren de golf trebuie să îţi pui foarte mulți bani deoparte şi să îţi întăreşti nervii“, a spus Ioan Popa.

 

Cât costă o noapte de cazare

Theodora Golf Club cuprinde şi 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, preţurile variază între 250 şi 1.500 lei. Preţul unei camere single este de 250 lei/noapte, camera dublă costă 300 lei/noapte, iar vila completă – 1.500 lei/noapte. Clubul dispune de un teren de golf cara are cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri. Terenul de golf se desfășoară pe 60 ha și se adresează jucătorilor de golf de pretutindeni.Terenul de golf va fi disponibil începând cu anul viitor.

Asociaţia Română de Golf: Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are teren la standarde

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Române de Golf, Nicolae Kovacs, deschiderea Theodora Golf Club este o piatră de hotar în golful românesc. „Acest teren va atrage după sine dezvoltarea golfului în zona Transilvaniei şi în ţară prin creşterea numărului de jucători şi diversificarea tipurilor de competiţii, având şansa să organizam Pro-Am-uri (competiţii mixte între profesionişti şi amatori), campionate zonale, partide amicale cu alte ţări şi multe altele. Bucureştiul este singura capitală europeană, în acest moment, care, din păcate, încă nu are un teren de golf de 18 cupe în vecinătatea ei“, a adăugat Nicolae Kovacs. Conform datelor ARG, există 528 de jucători de golf înregistraţi. „Cred că în afară de aceştia mai există cel puţin 150-200 jucători începători şi expaţi care nu au participat încă la competiţii în România şi nu sunt înregistraţi în acest sistem“, spune Nicolae Kovacs.

Preţuri

l driving range – 25 lei per oră
l 9 găuri – 100 lei driving range inclus
l 18 găuri – 150 lei driving range inclus
l trolley – 10 lei
l indoor – 20 lei per oră
l coş de mingi – 10 lei 25 mingi
l golf car – 75 lei 9 găuri
l golf car – 100 lei 18 gãuri