Joe Biden și-a lansat oficial campania pentru realegere sub forma unui videoclip de trei minute care începe cu un singur cuvânt, și anume „Libertate”.

Joe Biden va candida pentru un al doilea mandat la Casa Albă

În acest videoclip, președintele SUA spune că dreptul la avort, dreptul la vot, apărarea democrației şi reţeaua de siguranţă socială vor fi printre cele mai importante teme de pe buletinul de vot în 2024.

Acesta le transmite alegătorilor că se vor confrunta cu alegerea de a lăsa generaţiei următoare „mai multă libertate sau mai puţină”, „mai multe drepturi sau mai puţine”.

„Fiecare generaţie de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democraţia, să se ridice pentru libertăţile noastre personale şi să se ridice pentru dreptul nostru la vot şi pentru drepturile noastre civile. Acum este rândul nostru”, spune Joe Biden.

Liderul de la Washington revine la mesajul său din 2020, potrivit căruia americanii aflau „într-o bătălie pentru sufletul” naţiunii lor, după care prezintă sloganul său pentru 2024: „Să terminăm treaba!”.

Robert Kennedy Junior va candida pentru președinția SUA

În urmă cu numai câteva zile, și Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american John Fitzgerald Kennedy, cel care a fost asasinat în 1963, a anunţat că este candidat la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024, informează AFP, citată de Agerpres.

„Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată”, a afirmat sexagenarul, ale cărui şanse de reuşită sunt limitate, în faţa susţinătorilor săi din Boston.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru democrat al Justiţiei şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost ucis în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, asasinat cu cinci ani înainte.

Avocat specializat pe probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile, legând în special autismul de una dintre componentele unor vaccinuri.

La mitingul, desfăşurat în statul Massachusetts – fieful familiei Kennedy – Robert Kennedy Jr. s-a angajat să „elimine diviziunile” care afectează Statele Unite, spunând în cele din urmă „adevărul poporului american”.

La începutul acestei luni, fostul guvernator al statului american Arkansas, republicanul Asa Hutchinson, în vârstă de 72 de ani, a anunțat că intră în cursa pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2024, afirmând că reprezintă „o alternativă la fostul preşedinte Donald Trump”, relatează AFP.