Casca prin intermediul careia controlul jocurilor video se va putea face prin simpla putere mentala, devine o realitate.

O companie americana, care a facut pionerat in acest domeniu, a afirmat astazi ca va incepe sa comercializeze acest sistem incepand cu acest an.

Numita EPOC, casca produsa de cei de la Emotiv, este dotata cu 16 electrozi care sunt in contact cu creierul utilizatorului si care masoara activitatea acestuia prin intermediul unei tehnologii asemanatoare celei utilizate in electroencefalograme.

Captatorii inregistreaza de asemenea expresiile faciale ale utilizatorului, dupa care integreaza toate aceste date intr-un soft de calculator care le transforma la randul sau in date informatice, apoi in linii de comanda.

„Va fi o corelatie directa intre informatia mentala si actiunea de pe ecran, ceea ce va permite mutarea obiectelor de pe ecran doar cu ajutorul mintii”, a explicat Tan le, con-fondator al Emotiv.

Casca va costa 299 de dolari in Statele Unite si va include initial un joc electronic care va putea fi jucat in acest mod.

Tehnologia va utea fi folosita si in alte domenii, precum sistemele de securitate, afirma reprezentantii companiei. Politia americana s-a interesat deja de EPOC, au subliniat acestia.

De asemenea, in domenil medical, noul sistem ar putea oferi posibiltatea de comunicare mai eficienta a persoanelor cu probleme de vorbire.

Sursa: L’Expansion