După cinci ani de aşteptare, fanii Grand Theft Auto îşi pot cumpăra cel mai nou joc al seriei, care i-a costat pe cei de la Take-Two Interactive Software 250 de milioane de dolari să îl producă.

Acest joc va trebui să dovedească că jocurile de 60 de dolari, care necesită ani pentru a fi realizate, sunt încă rentabile şi  au un viitor, în faţa unor titluri ieftine care sunt disponibile pe tablete şi smarthpone-uri.

“Mulţi utilizatori nu vor să plătească 40 de dolari pe un joc, ci vor 40 de jocuri de 1 dolar”, consideră Nancy MacIntyre, fost executiv la LucasArts, în prezent la Fingerprint Digital, companie ce produce jocuri pentru reţelele sociale.

Vânzările de jocuri video au scăzut cu 34%, la 2,14 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an, conform firmei de cercetare NPD Group, în timp ce vânzările de jocuri pe dispozitive mobile au crescut cu 53%.

“Grand Theft Auto” este un  joc creat de doi fraţi scoţieni, Dan şi Sam Houser. GTA V include trei personaje pe care jucătorul le va putea controla în acelaşi timp. Atunci când este ales un anumit personaj celelalte două întră în modul “autopilot”. Jucători vor putea face skydiving, vor putea  juca tenis sau zbura cu paraşuta.

Jocul anterior, Grand Theft Auto IV, a  intrat în Cartea Recordurilor fiind cel mai bine vândut produs din lume, depășind vânzările celui mai bine vândut film, joc sau carte care deținea recordul până atunci. Asta după ce doar în prima zi după lansarea GTA IV în 29 aprilie 2008 s-au vândut peste 3,6 milioane de exemplare în întreaga lume care au generat încasări de 310 milioane de dolari. În prima săptamănă de la lansarea lui GTA IV încasările au depășit 500 de milioane de dolari.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/N-xHcvug3WI?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>