Grupul lucrează la Universitatea Kitasato, din Tokyo, în colaborare cu compania Kao şi cu firma emergentă Epsilon Molecular Engineering.

„Avem speranţe că rezultatele acestei cercetări vor duce la dezvoltarea unor agenţi terapeutici şi la diagnosticarea infecţiilor cu noul coronavirus”, este transmis în introducerea studiului.

Dezvoltarea unui anticorp sintetic

În cadrul cercetării a fost dezvoltat un anticorp artificial, cunoscut sub numele de VHH. Conform studiului, acesta poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

„S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp”, este menționat în concluziile studiului.

„Anticorpul VHH, nu numai că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a suprima infecţiile”, este scris în text.

Universitatea din Kitasato este una dintre cele mai prestigioase în domeniul cercetării din Japonia şi numără oameni de ştiinţă de renume, precum Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015.

La rândul său, compania Kao are în spate 130 de ani de cercetare în domeniul sănătăţii şi al cosmeticii.