Premierul japonez Taro Aso ar putea face public un pachet de stimuli financiari in valoare de 15.400 miliarde de yeni (154 miliarde de dolari) pentru ajutorarea economiei aflata in cea mai grava recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial.

Partidul Liberal Democrat are in plan lansarea unei propuneri prin care Guvernul sa cheltuiasca 3% din Produsul Intern Brut pentru investitii in mediul inconjurator si educatie cat si pemtru sprijinirea pietei muncii si a companiilor aflate in dificultate.

Astfel, al treilea pachet de stimuli financiari propus de Aso ar duce investitiile totale in economie la 25.000 miliarde yeni.

Documentul Partidului Liberal Democrat, obtinut din partea unui oficial, arata ca 1.000 miliarde yeni din fonduri vor proveni din rezerve si alte conturi speciale. Restul va fi finantat prin vanzare de obligatiuni.

Aproximativ 3.000 miliarde yeni in sprijin financiar vor fi destinati ajutorarii companiilor si aproximativ 1.900 miliarde yeni vor sprijini piata muncii. De asemenea, 2.000 miliarde yeni sunt destinati ingrijirii copiilor si educatiei.