În urma alegerilor şi Adunării Generale a Membrilor din data de 22 martie 2017, AmCham România are un nou Consiliu Director, din care fac parte în calitate de membri: Elisabeta Moraru- Country Business Development Manager, Google, Gabriela Matei – General Manager, Microsoft Romania, Daniela Nemoianu – Senior Partner, Nemoianu Consulting, Tax&Law, Ionuţ Sas- Tax Partner, PwC Romania şi James Daniel Stewart- Vice President, Raiffeisen Bank. 

Din Comitetul Executiv fac parte vicepreşedinţii Anda Todor, managing partner Dentons, Radu Florescu, CEO Centrade Cheil, şi Madeline Alexander, Audit Partner & EU Account Leader, Deloitte în calitate de Trezorier. 

Jaak Mikkel, preşedintele AmCham Romania, a reiterat angajamentul ferm al Camerei de a reprezenta comunitatea de afaceri în consultările cu decidenţii, în scopul adoptării celor mai bune politici publice şi măsuri economice în beneficiul României. 

"Contextul global, regional şi intern în continuă schimbare îşi pune amprenta asupra dinamicii mediului economic şi impune o mai mare implicare din partea comunităţii de afaceri. AmCham Romania are misiunea de a îndeplini acest rol în numele membrilor noştri, peste 400 de companii americane, internaţionale şi româneşti care au în comun aceleaşi aspiraţii pentru dezvoltarea României. Vom urmări cu prioritate cele cinci direcţii strategice de dezvoltare identificate în contextul Priorităţilor pentru România, respectiv: capitalul uman, infrastructură modernă, atragerea fluxurilor de capital, dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului şi statul de drept şi aplicarea legii", a declarat Mikkel, citat în comunicat. 

Consolidarea relaţiilor comerciale transatlantice, atât prin prisma Parteneriatului Strategic SUA – Romania cât şi ca parte a UE, este în viziunea AmCham o prioritate şi se va regăsi ca atare în agenda organizaţiei, se mai arată în comunicat. 

O nouă direcţie de dezvoltare pe care Consiliul Director o va demara odată cu debutul acestui mandat este contribuţia AmCham la dezvoltarea sectorului de IMM-uri şi antreprenori, atât prin reflectarea nevoilor specifice acestora în agenda de advocacy, cât şi prin programe care vor facilita schimbul de bune practici între membrii din acest sector. 

AmCham reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă. 

AGERPRES