„Conflictul de interese! Este o infracţiune de serviciu pe care Codul Penal o sancţionează cu 1 la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi civile. În România, zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcţie sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale, au trecut prin arest preventiv, prin ani lungi de judecată încheiaţi cu condamnări în numele “conflictului de interese”. Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Koveşi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti.

Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara, România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28. În 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare: Unul se numeşte “Fraudarea TVA” din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui “carusel al fraudei”. O astfel de maşinărie de furat bani n-ar fi putut funcţiona fără îngăduinţa unor înalţi funcţionari. Mai aflăm că pe piaţa se vând anual ţigări netimbrate în valoare de cca 10 miliarde Euro; Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde, aflăm că anual, din fondurile europene se fură cca 350 – 450 milioane euro, campionii fiind oameni dintr-un stat fondator. Un asemenea nivel de fraudare n-ar fi putut funcţiona fără ca oameni importanţi să se afle într-un grav conflict de interese.

Este motivul pentru care, în Plenul Parlamentului European am cerut uniformizarea definiţiei conflictului de interese. P.S. – în afara acestui raport bine ferecat în sertarul lui Frans Timmermans, mai stă raportul cu privire la corupția din interiorul Uniunii Europene. Cu aceste două rapoarte este greu să mai susții că singura țară coruptă este România. Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost, iar Timmermans nu mai vorbește de corupție”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Izvorul celor mai importante fraude

„Conflictul de interese este izvorul celor mai importante fraude care se petrec în sistemul economic al UE. Conflictul de interese este un subiect care rămâne în mod continuu în actualitate. Din păcate, conflictul de interese este reglementat și interpretat diferit în statele membre ale UE.

Nerespectare unor criterii severe în reglementarea conflictului de interese este cea care ne și diferențiază de la țară la țară. Sunt unele țări care dau atenție deosebită conflictului de interese, altele au o legislație relaxată, dar conflictul de interese afectează și activitatea administrației locale, a administrației centrale. De acea, propun Comisiei ca într-un termen rezonabil să vină cu o propunere de reglementare a conflictului de interese universal valabilă în toate statele UE și în toate domeniile. Aici este izvorul corupției la nivelul Uniunii Europene”, a mai spus acesta.