UPDATE:Purtătorul de cuvânt al ASF promite că veniturile membrilor vor fi trecute în declarația de avere.  

La solicitarea Capital, Autoritatea de Supravghere Financiară a emis un punct de vedere prin intermediul purtătorului de cuvânt Radu Soviani. Acesta spune că salariile din ASF respectă legea și reafirmă că venitul lunar al președintelui Dan Radu Rușanu este de 14.000 de euro, nivel care, de asemenea, "respectă legea". Purt[torul de cuvânt al ASF mai subliniază că "spre deosebire de BNR" membri consiliului ASF nu încasează sporuri și indemnizații lunare. Totuși, Soviani explică faptul că anul trecut veniturile celor din ASF au fost rotunjite cu o primă de vacanță și una de salariu, ambele acordate o singură dată și ambele în valoare de maximum un salariu.  

 

'Aşa am ştiut şi eu, că la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculează acum pe ecrane şi despre care se spune că sunt identice ca la Banca Naţională, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Naţională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de bază al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro şi urcă la aproape 12.000 de euro cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie. Celelalte salarii sunt mult mai mici', a declarat Adrian Vasilescu pentru Agerpres. 

Declaraţiile consilierului guvernatorului băncii centrale vin la o zi după ce purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, a arătat, la Realitatea TV, că salariile din ASF sunt mai mici decât cele de la Banca Naţională.

'ASF a fost, de la început, transparentă în privinţa politicii de salarizare şi cunoaşteţi comunicarea prin care am spus că preşedintele are 14.000 net, prim-vicepreşedintele 12.000, vicepreşedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii şi sunt la un nivel mai mic decât cele întâlnite în Banca Naţională a României', a declarat Radu Soviani.

Mai mult, potrivit Hotnews, în lunile noiembrie și decembrie, Dan Radu Rușanu, șeful ASF, a încasat peste 70.000 de euro, sumă explicată prin existența unor prime de vacanță.  

 

Chiar astăzi, o asociație de consumatori a solicitat o Comisie Parlamentară care să analizeze situația salariilor din ASF. 

Recent, Capital atrăgea atenția asupra problemelor din ASF într-o analiză care arată Cine finanțează cooperativa ASF

Tot astăzi, președintele Traian Băsescu a afirmat că ASF Este dovada corupției din Guvern

Te-ar putea interesa și: