"Cea mai concludentă dovadă de corupție este crearea ASF", a declarat Băsescu.

 

Revista Capital a scris în repetate rânduri despre aberațiile generate de graba în care Guvernul a decis să înființeze Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cea mai bună dovadă că ceva nu este în regulă la ASF este faptul că instituția a fost măcinată de scandaluri încă de la început. Numărul membrilor săi a fost redus în două rânduri, după presiunile făcute de FMI și Comisia Europeană iar unul dintre vicepreședinți a fost demis printr-o ordonanță de Urgență  care a interferat cu procesul legislativ. Acest caz, despre care Capital scria anul trecut a ajuns în atenția DNA. ASF stă în continuare cu doi membri care nu îndeplinesc condițiile inițiale de experiență.  Deja unul dintre membri ASF este arestat pentru 29 de zile și a fost nevoit să-și dea demisia acuzat fiind că a favorizat firma de asigurări a milionarului Ilie Carabulea, Carpatica Asig. În respectivul dosar este implicată și soția fostului ministru Daniel Chițoiu.

 

Despre structura dubioasă a Autorității de Supraveghere Financiară, Capital a scris în detaliu într-o analiză recentă care arată Cine finanțează Cooperativa ASF 

Astăzi, o asociație de consumatori a decis să ceară Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă privind ASF. Detalii AICI.  

Te-ar putea interesa și: