Compania iQuest, furnizor german de soluţii şi servicii IT, cu experienţă europeană de peste 12 ani, a anunţat lansarea programelor de internship pe perioada verii prin care studenţii vor avea posibilitatea de a învăţa de la cei mai buni profesionişti din domeniu.

Practica de vară se adresează studenţilor din anii doi şi trei din Cluj şi Braşov, înscrişi la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sau la Universitatea Transilvania din Braşov.

iQuest desfăşoară mai multe forme de interacţiune cu elevii şi studenţii care studiază în domeniul informaticii şi matematicii, pe lângă programele de internship compania promovând şi alte proiecte cum ar fi Java University, programe de remote learning, precum şi sponsorizarea şi organizarea de evenimente tehnice sau competiţii IT.

Pentru 2010, programul iQuest Summer Internship pune la dispoziţie 18 locuri de practică pe domenii precum Java (12 locuri), C++(4 locuri, 2 la Cluj şi 2 la Braşov) şi testare (2 locuri), iar în premieră, anul acesta sunt disponibile şi 8 locuri de practică în domeniul consultanţei IT, pentru studenţi de la Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca. În medie, într-o sesiune de practică se înregistrează aproximativ 120 de aplicaţii, pentru o medie de 18 locuri disponibile. iQuest oferă şansa de angajare în firmă a celor cu rezultate foarte bune în program.

SURSA: iQuest