Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile a PE.

Interesant este însă că deși doar un singur europarlamentar PNL era membru plin, în favoarea lui Kovesi s-au pronunțat încă patru eurodeputați din România. Cu alte cuvinte, cinci europarlamentari PNL din Comisia LIBE (dintre care 4 supleanţi ai membrilor de drept) au votat pentru ea miercuri, în timp ce cei cinci europarlamentari români socialişti au votat împotrivă.

Informația a fost comentată, miercuri, la „Punctul de întâlnire” de analistul politic Bogdan Chirieac:

„În momentul acesta s-a creat un ring în care doamna Kovesi, suținută de binomul germano-rus, era într-o parte, România era nicărieri, statele central și est-europene plus statele din sud, de partea cealaltă.

Faptul că Parlamentul European a votat majoritar pentru domnia sa nu este nici pentru interviul pe care l-a susținut, nici pentru dosarul profesional, care este foarte încărcat în acest moment. Este pentru un om politic, doamna Kovesi, care ar putea să devină procuror general european având în spate ceea ce îndrăznesc să spun că are în spate (binomul germano-rus, n.r.) și interesele celor două mari națiuni care nu sunt întotdeauna convergente cu interesle Uniunii Europene”, a afirmat Chirieac, scrie A3.

Cei cinci eurodeputați socialiști Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa și Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi.