„A fost adoptată hotărârea de guvern privind realizarea exproprierilor pentru autostrada Centura de Bucureşti, sectorul Nord, cu un buget de 29 de milioane de lei. Astfel, acest proiect de infrastructură, foarte important pentru Centura Bucureştiului, la nivel de autostradă, practic, face un progres din punctul de vedere al pregătirii situaţiei juridice pentru terenurile pe care urmează să se deruleze construcţia acestei autostrăzi”, a declarat Dancă, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Acesta a mai menţionat că au fost actualizaţi şi indicatorii tehnico-economici în vederea construirii a 146 de locuinţe ANL în Târgovişte.

„A fost adoptată o hotărâre de guvern iniţiată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Locale pentru construcţia a 146 de locuinţe ANL pentru tineri, cu un buget de 30 de milioane de lei pentru această investiţie. Hotărârea de guvern actualizează practic indicatorii tehnico-economici pentru derularea acestei investiţii la nivelul municipiului Târgovişte, din judeţul Dâmboviţa”, a transmis Dancă.

Astfel, joi a fost adoptată în cadrul şedinţei de guvern hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770”, pe raza localităţilor Afumaţi, Corbeanca, Dragomireşti Vale şi Glina, din judeţul Ilfov şi Joiţa, din judeţul Giurgiu.

Totodată, a fost adoptată hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Dâmboviţa, municipiul Târgovişte, Zona Sagricom, str. Silviu Stănculescu, etapa II”.