Ion Țiriac organizează deja turneul de tenis de la Madrid și cel de la Arenele BNR din București. Începând de anul viitor, Țiriac, alături de un german, sunt organizatorii turneului de 250 de puncte de la Geneva, care va înlocui în sezonul viitor Düsseldorf-ul, informează prosport.ro.

"Geneva este un oraş superb, iar Clubul de Tenis din Geneva este un club de tradiţie din Parcul Eaux-Vives. Aici s-a desfăşurat un turneu prestigios în anii '80", spun într-o declaraţie comună Ion Ţiriac  şi Rainer Schuettler, conform site-ului Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti.

Citiți și: EXCLUSIV: TOP 300 CAPITAL. Ion Ţiriac este cel mai bogat român

Anul viitor, în Elveția vor fi organizate trei turnee: două de 250 de puncte la Geneva, 16-23 mai, (turneu pe zgură) şi la Gstaad, 27 iulie – 3 august (turneu de zgură), precum şi un turneu de 500 de puncte de la Basel, 26 octombrie – 2 noiembrie (turneu organizat în sală, pe suprafaţă rapidă)

Elveţia este cea mai puternică naţiune în tenisul masculin, cu doi jucători în Top 5 – Roger Federer (2 ATP) şi Stan Wawrinka (4 ATP), fiind calificată şi în finala ediţiei din 2014 a Cupei Davis, alături de Franţa.

Ion Țiriac a revenit, după patru ani de criză, pe primul loc în clasamentul businessului românesc, cu o avere estimată la 1,2 -1,3 miliarde de euro.

Mai multe detalii despre Ion Țiriac și performanța în business puteți citi în Top 300 cei mai bogați români, disponibil la chioșcuri.