Ajuns la vârsta de 90 de ani, primul președinte al României de după 1989, Ion Iliescu, a avut grijă să întocmească un testament, în care se menționează negru pe alb cine îi va moșteni averea.

Căsătorit de aproape 70 de ani cu Nina Iliescu, cei doi nu au reușit, spre regretul lor, să aibă copii biologici.

Beneficiarul testamentului

Deși nici un copil înfiat cu acte în regulă nu are cuplul Ion și Nina Iliescu, cei doi au totuși un copil de suflet, care este vizat direct de testament.

Astfel, averea agonisită de Nina și Ion Iliescu nu va rămâne a statului. Beneficiarul este  Mihai Bujor Sion, actualul consul al României în Manila – Filipine.

Deși nu l-au înfiat și în acte, cei doi s-au ocupat de educația și studiile lui Mihai Bujor Sion. Acesta ar fi rămas orfan la o vârstă fragedă, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit în munți, scrie impact.ro.

Acum în vârstă de 54 de ani, diplomatul și-a început cariera ca și șef al Cancelariei Prezidențiale pe vremea când, desigur, tatăl său de suflet era președinte al țării.

Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorțat în 2015, pentru a se căsători cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache.

Le spune ”mamă” și ”tată”

Consulul are o relație excepțională cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune “mamă” și “tată”.

Conform testamentului lăsat de fostul președinte, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 mp, 15 tablouri extrem de scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și câteva terenuri.

În context, trebuie precizat că faptul că Nina Iliescu a mărturisit în repetate rânduri că cel mai mare regret al său constă în faptul că nu a avut copii.

De altfel, chiar și fostul președinte Ion Iliescu mărturisea că el și soția lui au trecut prin momente crunte din acest punct de vedere.

”Ne-am dorit foarte mult, dar nu a fost să fie. Soția mea a avut 3 sarcini, toate toxice. Am vrut, mai apoi, să înfiem, dar pe vremea aceea nu era posibil”, s-a destăinuit Iliescu.