Fostul președinte Ion Iliescu a împlinit 91 de ani și a vorbit într-un interviu pentru Realitatea Plus despre PSD, Liviu Dragnea, dar și despre AUR. În ceea ce îi privește pe social-democrați, Iliescu și-ar dori mai mult din partea acestora. Acesta a punctat faptul că urmărește cu interes ce se întâmplă în partid, dar nu mai este prezent în conducerea PSD, așa că preferă să nu facă aprecieri care să influențeze părerea oamenilor.

„Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”, a spus Ion Iliescu pentru Realitatea Plus.

AUR nu are nimic în comun cu Vadim Tudor

În ceea ce privește viitorul în politică a lui Liviu Dragnea, sau dacă acesta mai are un viitor în politică, fostul președinte nu a dat un răspuns clar.

„E greu să spun eu despre acest lucru, el trebuie să judece lucrurile și pozițiile”, a mai spus Ion Iliescu.

Acesta a vorbit și despre AUR, despre care consideră că nu are nimic în comun cu discursul pe care îl avea Vadim Tudor.

„Nu seamănă deloc. Viață politică era mai plină de substanță. Va amintesc prima dezbatere a candidaților prezidențiali cu domnul Cîmpeanu și Rațiu. Eu chiar am resimțit cu plăcere dezbaterea aceea. Era bazată pe respect reciproc. Fiecare cu propriile opinii, dar în relație civilizată și raporturi umane normale. Din păcate azi sunt puțin … mă mir că nu s-au făcut progrese, din contră”, a mai spus Iliescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei