Ion Iliescu, fostul președinte al României în perioada 1990-1996, își sărbătorește miercuri, 3 martie, 91 de primăveri. Chiar dacă în anii anterior acesta obișnuia să-și sărbătorească ziua de naștere primind felicitări și cadouri de la susținătorii săi, în ultimii ani, acesta a renunțat la astfel de momente.

Pe de o parte, fostul președinte al României a decis să se retragă definitiv din viața publică, pe de altă parte, nu avea cum să-și mai sărbătorească ziua de naștere la fel ca în trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Amintim că Ion Iliescu nu prea a mai fost văzut public din mai 2018, atunci când a fost chemat la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarele Mineriadei și Revoluției.

Cum va petrece Ion Iliescu în această zi

Surse apropiate lui Ion Iliescu au declarat, pentru Libertatea, că fostul președinte al României va sărbători ziua de naștere împreună cu soția sa. Sursele au mai spus că există posibilitatea ca prietenii cei mai apropiați să vină să-l felicite.

„Domnul Iliescu este foarte bine, liniștit, își trăiește bătrânețea alături de soția sa. A fost un an extrem de dificil pentru domnia sa, ținând cont de pandemia de coronavirus. Au preferat să stea retrași, să limiteze cât de mult ieșirile, dar și vizitele. Nu va exista nicio petrecere specială, ci va fi alături de soția sa, Nina. Poate doar câțiva prieteni, foarte, foarte apropiați”, au dezvăluit surse din anturajul președintelui.

Ion Iliescu s-a retras definitiv din viața publică

Aceleași surse spun că fostul președinte și-a anunțat toți colaboratorii că nu vrea să mai apară în spațiul public. Sursele spun că este momentul pentru alte persoane să fie subiecte de discuție.

„A fost decizia domniei sale. S-a retras definitiv din viața publică și politică, nu mai vrea să audă de nimic! A luat această decizie în urmă cu aproape doi ani și nu are de gând să se abată de la ea. A fost 30 de ani în lumina reflectoarelor, deci e timpul ca alții să fie acum subiecte de discuție. Domnul Iliescu este bine, dar refuză să mai vorbească și să mai apară la evenimente publice”, au mai spus cei din jurul fostului președinte.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea