Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj omologului său italian, Sergio Mattarella, în care arată disponibilitatea României de colaborare pentru găsirea celor mai bune soluţii şi măsuri privind eradicarea noului coronavirus, arătând că autorităţile române rămân implicate şi vigilente pentru limitarea propagării virusului, transmite Agerpres.

„Mă adresez dumneavoastră într-un moment dificil pentru cetăţenii noştri, în care cooperarea la nivel bilateral şi european este esenţială pentru a combate o urgenţă sanitară globală şi pentru a încuraja o informare corectă şi eficientă a populaţiei. Doresc să adresez un mesaj de solidaritate poporului italian, compasiune pentru familiile victimelor şi gândurile noastre de însănătoşire celor infectaţi cu virusul COVID-19. Totodată, vă asigur de disponibilitatea noastră deplină de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum şi relansarea economiei şi pieţelor financiare după dispariţia crizei”, afirmă Iohannis în mesaj.

Şeful statului indică faptul că autorităţile române rămân implicate şi vigilente, considerând că este „esenţial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere şi numărul ridicat de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul italian”.

„Numeroşi cetăţeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi. Apreciem eforturile deosebite depuse de Italia şi considerăm că, în această circumstanţă, solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou”, se mai arată în mesajul preşedintelui Iohannis.