Invitat la Antena 3, liderul interimar la PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că şeful statului nu poate ieşi din logica electorală şi, în loc să-i cheme pe liderii de partide la masă pentru a discuta problemele reale ale ţării, precum pandemia de coronavirus şi criza economică, practică doar atacuri politice, precum acest discurs despre autonomia Ţinutului Secuiesc.

„A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o speculație legislativă”, a explicat Ciolacu. Liderul social democrat mai precizează că o astfel de abordare a preşedintelui Iohannis şi o astfel de temă „aruncă România în trecut”. „N-am înțeles acest conflict interetnic gratuit într-o Românie a anului 2020”, mai spune Ciolacu.

„Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, care să nu mai fie aruncată în trecut”

„Presupun că orice om de bună credință are anumite așteptări de la persoana care ocupă cea mai mare poziție în stat. A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o speculație legislativă și pot să detaliez dacă doriți. Fondul e unul politic. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, care să nu mai fie aruncată în trecut. O astfel de temă aruncă România în trecut și o astel de abordare.N-am înțeles de ce nu ne-am limitat la un atac la PSD sau la adresa mea, a trebuit să depășească granițele României. N-am înțeles acest conflict interetnic gratuit într-o Românie a anului 2020.

Am văzut și eu ieșirile liderilor politici de etnie maghiară. Cred că n-a fost bine primit acest atac. Noi vorbim aici de o inițiativă legislativă care reapare periodic. E din 2004, cred că atunci a fost luată cel mai în serios, pe urmă a fost copiată și a reapărut în 2005, în 2017, în 2019. Intră într-un circuit parlamentar. Dacă ne uităm la contextul în care a intrat, nu are nicio relevanță ieșirea președintelui și contextul real din Parlament. Nu s-a dat niciun vot în Camera Deputaților pentru această inițiativă legislativă. Votul din Camera Deputaților a fost în unanimitate negativ, proiectul plecând la Senat cu propunerea de respingere. Președintele cunoștea acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

„Toate legile care au trecut prin Camera Deputaților au fost votate de toate forțele politice”

Liderul PSD a mai ţinut să-i amintească preşedintelui Klaus Iohannis că toate partidele din Parlament, cu excepţia PNL, au votat legile trecute prin Parlament, aşa că nu înţelege atacurile îndreptate numai asupra social-democraţilor.

„Îmi pare rău că președintele României nu iese din logica electorală. Ar fi trebuit să ne cheme pe toți la masă să discutăm problemele reale, pandemia și criza economică în care se află toată Europa și să găsim soluțiile cele mai bune.

Am auzit și alte acuze, că promovăm legi populiste. Îi reaminesc președintelui că toate legile care au trecut prin Camera Deputaților au fost votate de toate forțele politice, mai puțin de PNL, care le-a atacat la CCR”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.