„Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, instituţie publică din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, este autorizată să procure şi să folosească, în vederea îndeplinirii atribuţiilor prevăzute în actele normative de înfiinţare, organizare şi funcţionare, arme de foc letale şi muniţia aferentă, pentru înarmarea personalului încadrat cu atribuţii de pază la unităţile teritoriale subordonate.

Personalul prevăzut (…) este autorizat să folosească armamentul şi muniţia din dotare, în condiţiile legislaţiei în vigoare”, este scris în în lege.

Actul normativ vizează completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele de stat.

Mesajul lui Iohannis de Ziua Drapelului

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național. Acesta a fost prezentat de către Ion Oprișor, Consilier Prezidențial – Departamentul Securității Naționale.

„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, simbol al identității și unității noastre naționale, la care se raportează fiecare cetățean român. Alături de Imnul statului, Drapelul României are o însemnătate deosebită pentru independența și suveranitatea țării noastre.

Această aniversare reprezintă un prilej de a onora memoria înaintașilor noștri și de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru națiunea română, pentru ca noi să ne bucurăm în prezent de drepturile și libertățile democrației.

Arborarea Drapelului Național a marcat marile momente din evoluția României moderne. Sub faldurile tricolorului român s-au transmis mai departe tradițiile și obiceiurile poporului nostru, precum și realizările și idealurile României contemporane. Astăzi, privim cu mândrie Drapelul Național înălțat la sediile Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice.

România este un actor relevant și predictibil, un contribuitor important la securitatea din regiune, un parter strategic solid al Statelor Unite ale Americii, care beneficiază de garanțiile și oportunitățile apartenenței la comunitatea euro-atlantică, și care își respectă angajamentele asumate în cadrul Uniunii Europene și NATO.

Dragi români, vă îndemn să fim mereu mândri de Drapelul Național și de istoria pe care o poartă.

La mulți ani României și tricolorului nostru!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Sursă foto: INQUAM