Preşedintele l-a trecut în rezervă pe numărul 2 din SPP, generalul locotenent cu trei stele Gabriel Creţu. Acesta ocupa funcţia de adjunct al şefului Serviciului de Protecţie şi Pază din 2005, şi a ajuns în această poziţie odată cu numirea ca director a lui Lucian Pahonţu.

Înainte să devină numărul 2 în SPP, Creţu fusese şeful Brigăzii speciale de intervenţie Acvila şi şef al Statului Major al Brigăzii de intervenţie a Jandarmeriei, arată Antena 3.

Decizie surprinzătoare

Crețu a trecut în barca lui Iohannis încă din 2014, în seara când actualul președinte câștiga primul mandat.

Astfel, la sărbătoarea din Piața Universității, noul președinte era flancat de greii SPP, între care și Gabriel Crețu, care până atunci îi fusese dedicaț trup și suflet lui Traian Băsescu. Cu atât mai surprinzătoare este decizia de azi a lui Klaus Iohannis.

Alături pe Președinte

Iar Gabriel Crețu, prim-adjunctul șefului SPP, a fost primul care a fugit repede sub aripa lui Klaus Iohannis . Crețu a fost omul de bază al actualului șef SPP, Lucian Pahonțu, dar interesul le-a despărțit drumurile.

În timpul admnistrației Băsescu, Crețu a fost avansat de la gradul de general de brigadă cu o stea la gradul de general maior cu două stele. Creţu a venit din MAI o dată cu Pahonţu la şefia SPP.