Marţi, 2 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare.

Astfel, şeful statului a semnat, marţi, decretul de decorare a Drapelului de luptă al Comandamentului Flotei, informează Adminstraţia Prezidenţială.

Potrivit decretului, şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Comandamentului Flotei cu prilejul aniversării a 125 de ani de la înfiinţare, în semn de „apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor importante obţinute, de-a lungul timpului, de personalul unităţii, pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României”.

A fost decorat şi Drapelul de Luptă al Batalionului 191 Infanterie

Nu este singurul decret de acest fel semnat marţi de către preşedintele Klaus Iohannis. El a mai semnat şi decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

În semn de „apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice, atât pe teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operaţii, pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României”, şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari, Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

Şefa diplomaţiei spaniole se va întâlni cu Klaus Iohannis la Cotroceni; marcăm anul acesta 140 de ani de relaţii diplomatice cu Spania

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha González Laya, se va afla miercuri într-o vizită oficială în România.

Vizita are loc în contextul celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice România – Spania. Totodată, vizita va pregăti prima reuniune comună a celor două guverne, planificată în acest an, precizează Ministerul român de Externe.

Arancha González Laya se va întâlni, la ora 11:00, cu şeful Guvernului de la Bucureşti, Florin Cîţu, după care va avea o întrevedere cu omologul român, Bogdan Aurescu, la finalul căreia cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună. La ora 15:00, şefa diplomaţiei spaniole va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Conform MAE, vizita este prima din acest an a demnitarului spaniol şi are loc la invitaţia omologului român. În acest context, cei doi miniştri vor aborda o serie de teme de actualitate de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană şi internaţională.

Sursă foto: INQUAM Photos