Klaus Iohannis a declarat după ședința CSAT de miercuri seara că a fost avizată achiziționarea de cinci avioane de tip F-16. Această achiziție valorează peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în ceea ce privește achizițiile pentru Armată. E vorba de a achiziționa încă 5 avioane F-16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziții mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Tot în cadrul acestei ședințe s-a ales și noul şef al Statului Major al Apărării. Acesta este generalul-locotenent Daniel Petrescu și a fost locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019. Pe parcursul carierei a primit distinctii și medalii, cele mai importante fiind Virtutea Militară în grad de comandor, cu însemne de război, Medalia națională „Pentru Merit”, clasa a II-a, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Medalia “US Army Commendation”, Medalia “NATO non- article 5” și Medalia ONU „În Serviciul Păcii”.