„Am investit 730.000 de lei în ultimii doi ani, în aparatură și spatiu, iar la aproximativ încă o treime din sumă au ajuns cercetarea formulelor, costurile aferente ingredientelor și miile de ore petrecute în laboratorul de cosmeceutice. Anul acesta avem în plan să mai investim circa 1.000.000 de lei în aparatură de laborator, pentru a mări capacitatea de producție.

De asemenea, în 2025 ne-am propus să realizăm o facilitate de producție separată de laboratorul acreditat pe care îl avem în acest moment. Aparatura pe care o utilizăm în prezent este germană, de ultimă generație, iar ingredientele, cu efect antirid dovedit clinic, sunt doar de cea mai bună calitate, putând ajunge chiar și la 7.800 de lei pe kilogram”, a declarat Drd. farmacist Emanuela Gheorghiță.

Potrivit specialistului, în cazul acestui tip de produse inovatoare se pune foarte mare accent pe validarea clinică și chiar pe dubla validare clinică, ce pot testa și confirma eficacitatea tuturor ingredientelor din aceste produse, în cadrul unor studii clinice independente.

„Acest nivel de certificare îl asigură pe cumpărător că fiecare produs, care îmbină știința avansată cu cele mai bune ingrediente, nu doar promite rezultate impresionante, dar le și livrează așa cum promite, oferind exact acea soluție eficientă și sofisticată, pentru diminuarea ridurilor și obținerea unui ten tânăr, care radiază de frumusețe”, a explicat specialistul, la evenimentul de lansare a produselor.

Compania estimează, până la finalul acestui an, o cifră de vânzare de 1.200.000 de lei, iar pentru următorii trei ani, o creștere de 10-15% pe an.

cosmetrice2
SURSA FOTO: Andra Bărbulescu
cosmetrice5
SURSA FOTO: Andra Bărbulescu

Pentru a sublinia legătura între îngrijirea pielii la exterior cu ajutorul cosmeceuticelor și susținerea acestui efort, din interior, printr-o alimentație sănătoasă, proceduri corporale și sport, creatoarea rețetelor i-a invitat, pentru a le vorbi invitaților, pe Marian Bănățeanu – Health Coach, Dr. Lucian Russu – medic specialist medicina familiei, dermatologie și venerologie, precum și pe vedeta de televiziune Carmen Brumă, unul dintre cei mai înfocați promotori ai obiceiurilor alimentare sănătoase și sportului, care le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea utilizării cosmeticelor naturale, în paralel cu orele de exerciții fizice și alimentația sănătoasă, pentru păstrarea aspectului tânăr al pielii, chiar și după prima tinerețe.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au mai aflat creatoarea de modă Eli Lăslean, makeup artistul Mirela Vescan, realizatoarea tv Maria Andrei și fostul politician Miron Mitrea.

cosmetrice6
SURSA FOTO: Andra Bărbulescu
cosmetrice7
SURSA FOTO: Andra Bărbulescu

Ce înseamnă tehnologii de vârf în domeniul frumuseții

„Una dintre cele mai apreciate inovații în domeniul frumuseții este utilizarea peptidelor biomimetice și a acidului hialuronic cu greutate moleculară mică, care penetrează profund pielea, pentru a stimula producția de colagen și elastină.

Acest proces, care nu este posibil prin aplicarea cosmeticelor obișnuite, ajută la refacerea structurii pielii de la interior către exterior, diminuând cu aproximativ 30% liniile fine și ridurile, în mai puțin de o lună. În era personalizării și a schemelor individuale și exclusive de tratament, aceste produse cosmeceutice permit o abordare tailor-made, adaptându-se nevoilor specifice fiecărui tip de piele.

Mai mult decât atât, prin combinarea diferitelor cosmeceutice destinate obținerii aceluiași tip de efect, utilizatorii pot crea rutina de îngrijire de care au nevoie, indiferent dacă își doresc doar hidratare profundă sau vizează corectarea tonului neuniform al pielii”, a declarat Drd. Farmacist Emanuela Gheorghiță.

Ce rol au antioxidanții în cosmeceuticele viitorului

Antioxidanții, precum vitamina C, E și ferulic joacă un rol esențial în protejarea pielii de daunele pe care i le pot provoca radicalii liberi și poluarea.

Prin utilizarea acestor compuși care asigură neutralizarea acestor particule dăunătoare, cosmeceuticele avansate previn îmbătrânirea prematură a pielii și contribuie la menținerea unui ten luminos și sănătos.

Rafinament și Expertiză

În căutarea soluțiilor de top pentru conservarea unui ten fără vârstă și îngrijirea pielii, noile cosmeceutice au reușit să aducă inovația și luxul în ritualul zilnic de frumusețe, oferind acces la o selecție exclusivistă de produse cu dublă validare clinică și cu un conținut natural de peste 99%, menite să combată semnele îmbătrânirii, să îmbunătățească textura pielii și să revitalizeze tenul.

Ideea a fost subliniată în cadrul discursurilor susținute de specialiști.