Lucrările recepţionate de CJ Vâlcea au vizat verificarea structurii de susţinere, reparaţii şi retehnologizarea instalaţiei de automatizare a cazanului nr. 7 de la CET Govora, care produce energia termică furnizată în reţeaua de termoficare urbană din Râmnicu Vâlcea. 

Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, investiţia de la cazanul nr. 7 al CET Govora este importantă pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare urbană din Râmnicu Vâlcea. 

'Mă bucur că lucrurile au decurs conform graficelor, iar finalizarea lucrărilor s-a realizat cu respectarea termenului contractual şi cu dovedirea tuturor parametrilor de performanţă prevăzuţi în contract. În aceste condiţii, darea în exploatare a cazanului nr. 7, retehnologizat, reprezintă un succes deosebit pentru toate părţile implicate în derularea acestui contract, dar şi o premisă importantă pentru operatorul CET Govora de a obţine Autorizaţia integrată de Mediu pentru cazanul nr. 7, care asigură producerea agentului termic furnizat Municipiului Râmnicu Vâlcea', a declarat Constantin Rădulescu, citat în comunicatul CJ Vâlcea. 

Consiliul Judeţean Vâlcea a avut în implementare, prin POS Mediu 2007-2013, proiectul 'Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice'. 

În vederea realizării proiectului au fost încheiate trei contracte, dintre care unul a fost pentru "Implementare proiect arzătoare NOx şi reparaţii cazan 7 din CET Govora" şi a vizat proiectarea şi implementarea măsurilor necesare pentru reducerea emisiilor de NOx precum şi verificarea structurii de susţinere a cazanului, lucrări de reparaţii, retehnologizarea instalaţiei de automatizare a cazanului menţionat. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: