Ansamblul monument istoric, clasa A, este format din conac, cramă şi parc, aparţinând societăţii DALLARTE din anul 2009. Din suma totală 1,2 milioane euro a însemnat o investiţie privată, iar restul de 180.000 euro reprezetând fonduri europene.

“Aportul financiar neramburasil în valoare de 180.000 de euro, obţinut prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) a fost destinat pentru achiziţia de echipamente de bucătărie, olărit, birotică, video –sonorizare, mobilă pentru desfăşurarea conferinţelor. Deocamdată, această investiţie a generat 10 noi locuri de muncă, iar prin proiectele de dezvoltare pe care le are în vedere compania DALLARTE, numărul acestora se va dubla în următorul an”, se menționează în comunicat.

Ansamblul Conacului Hagianoff este înscris în lista actualizată a monumentelor istorice din România. Proprietatea a aparţinut până în anii colectivizării, familiei  Cantacuzinilor în sec. al XVII-lea, domnitorului Alexandru Ipsilanti la sfârşitul secolului al XVIII-lea, familia princepelui sîrb Efrem Obrenovici şi familiei fostului ministru de externe al Bulgariei Ion Hagianoff în secolul XIX şi în prima jumatate a secolului XX. Din anul 2006 a devenit proprietatea privată a doamnei Ariadna Avram, iar în anul 2009 proprietatea societăţii comerciale  SC DALL ARTE SRL.

Astfel, complexul de la Manasia va găzdui  evenimente corporate – team building, evenimente pentru personalul sau clienții firmelor ( petreceri cu tematică), evenimente de promovare, seminarii, cursuri , congrese, şedințe, întâlniri de afaceri , degustări de vinuri în cramă, lansări de produse ori branduri , conferinţe de presă, filmări videoclipuri şi filme de scurt şi lung metraj,  prezentări colecţii de  modă, realizări emisiuni TV, campanii sau baluri de binefacere ori aniversări, precum şi colecţii de artă, licitaţii de artă, lansări de cărţi sau spectacole de teatru, operă şi cinema în aer liber.

 ”Un efect important al implementării acestui proiect este și sprijinirea tradițiilor populare și reînvierea unor meserii care au început a fi date uitării, respectiv olăritul. Conacul Manasia devine astfel primul conac, monument istoric clasa A restaurant integral din județul Ialomița”,a declarat Ariadna Avram, proprietar al conacului Manasia.

În crama de peste 140 mp – zona de sub Conac, se pot organiza diverse evenimente  precum degustări de vinuri, expoziţii şi chiar un ring inedit de dans. Parterul Conacului Manasia este structurat în BAR – 30 mp , Salon PIAN – 48 mp, Dinning – 48 mp  şi Recepţie  64 mp. La etaj, pe o suprafaţă de 100 mp se află sălile de conferinţă cu o capacitate de 80 persoane. Tot aici se află  şi salonul oriental , biblioteca şi foaierul. Cu o suprafaţă de 220 mp şi capacitate totală de 150 de persoane, mansarda conacului poate găzdui evenimente diverse precum teatru experimental, serbări, lansare de carte, recital sau lansare de modă.

În cadrul ansamblului de la Manasia, a cărui suprafaţă totală de teren depăşeşte două hectare, 16.500 de metri pătraţi  au fost rezervaţi parcului natural unde promenada, brunch-ul, locurile de joacă pentru copii, dar şi alte evenimente de anvergură sunt “mărci înregistrate”. Totodată, aici sunt amplasate zona de creaţie artistică, sala de expoziţii obiecte de ceramică, magazine cu suveniruri şi spaţiul special amenajat pentru cursuri de olărit pentru copii.