Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a vorbit despre oportunităţile create de contextul actual din economia globală şi despre necesitatea de a realiza legături între demersurile mediului privat şi ale sectorului public pentru a creşte nivelul cooperării româno-americane. În acest sens, dl. Daraban a discutat despre recenta misiune economică organizată de CCIR în SUA la începutul lunii octombrie şi despre importanţa pe care a avut-o aceasta în intensificarea relaţiilor cu partenerii din SUA, existând potenţial neexploatat până în prezent care poate conduce la investiţii durabile.

Preşedintele New York Chapter al RACC, dl. Elias Wexler, a salutat deschiderea CCIR în organizarea de misiuni economice de mare anvergură şi a discutat cu preşedintele CCIR despre pregătirea unei noi misiuni economice în SUA, care este preconizată a avea loc în septembrie anul viitor. Totodată, dl. Wexler a amintit de accesul programului RACC şi de evenimentele dedicate investiţiilor pentru un număr de peste 25.000 de companii americane, toate angajate în consolidarea parteneriatelor de afaceri cu Europa.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Camera de Comerţ Româno-Americană (RACC) au semnat, în cursul acestui an, un Acord de Cooperare.

Acordul, care înnoieşte cooperarea dintre cele două organizaţii, iniţiată în 1995, pune bazele colaborării dintre CCIR şi RACC în contextul negocierilor dintre oficialii UE şi ai SUA privind Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP). Prin acest protocol-cadru, CCIR şi RACC vizează stimularea cooperării bilaterale prin proiecte comune, adresate companiilor româneşti şi americane.

Dl. Elias Wexler, Preşedintele de la New York Chapter al RACC, şi-a extins operaţiunile de la o mică fabrică în Bronx la o companie internaţională, şi anume Zero International. De asemenea, a fost Preşedinte al Asociaţiei Inginerilor din New York şi este Preşedintele Sectorului de producţie din Consiliul Coordonator ce aparţine de Departamentul SUA pentru Siguranţă Naţională. Totodată, este un speaker renumit şi invitat la numeroase conferinţe şi a fost publicat în reviste de specialitate.