Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) a vandut cu 12 milioane de euro cele 20 de procente pe care le detinea la compania de asigurare si reasigurare Asiban. Actiunile au fost cumparate, in parti egale, de ceilalti actionari ai societatii de asigurari: Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni si Banca Transilvania, care astfel si-au majorat participatiile cu cinci procente din capitalul social al Asiban, ajungand fiecare la o cota de 25%.

“Tranzactia incheiata demonstreaza inca o data increderea acordata societatii noastre de cei patru actionari banci comerciale. Asiban va beneficia in continuare de renumele si garantia celor patru actionari ai sai.” a declarat directorul general al societatii Mugurel Ceraceanu.

Compania de asigurare si reasigurare Asiban a luat fiinta in decembrie 1996. Aceasta initiativa le-a apartinut celor 5 actionari fondatori: Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca Transilvania si Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare. Capitalul subscris si varsat de acestia a fost de 5 miliarde lei, fiecare actionar participand cu o cota de 20%.


Sursa: Capital, 28 decembrie 2005