Presa chineză de stat a criticat dur, într-o serie de articole, administrația Trump, pe care o definește ”lacomă și arogantă” cerând un ”război a poporului” împotriva ei. Presa de stat chineză este portavocea Partidului Comunist.

„Cel mai important lucru este că în războiul comercial China-SUA, Statele Unite luptă pentru lăcomie şi aroganţă… şi moralul va ceda în orice moment. Partea chineză contraatacă pentru a-şi proteja interesele legitime“, a scris publicaţia Global Times într-un editorial în limba chineză al agenţiei de stat Xinhua.

„Războiul comercial din SUA este creaţia unei singure persoane şi unei singure administraţii, dar afectează întreaga populaţie a acelei ţări. În China, întreaga ţară şi poporul său sunt sub ameninţare. Pentru noi acesta este un adevărat <>“.

Declarațiile usturătoare ale chinezilor vin în contextual unei escaladări a războiului comercial în ulrima săptămână.Vineri, președintele american a crescut tarifele pe importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%, scrie Adevarul.ro.