Interzis, din 9 aprilie, în toată România! A început prohibiţia generală a pescuitului

În acest weekend, a început prohibiţia generală a pescuitului în România în apele interioare din România.

Aceasta a debutat sâmbătă, 9 aprilie, şi va dura 60 de zile.

Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră va debuta pe data de 24 aprilie şi va dura 45 de zile.

În Delta Dunării, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie a cărei prohibiţie se desfăşoară etapizat pe Dunăre.

Prohibiţia generală a pescuitului este astfel valabilă până la data de 7 iunie.

Au început deja controalele. Misiune a jandarmilor din Dâmboviţa

Această decizie este impusă printr-un ordin comun al Ministerelor Agriculturii și Dezvoltării Rurale, respectiv Mediului, Apelor și Pădurilor, scopul fiind protecţia resursei piscicole în perioada de reproducere şi cea imediat următoare.

Controalele au început imediat pentru a fi depistate persoanele care nu respectă legea. Spre exemplu, în judeţul Dâmboviţa, jandarmii au efectuat o serie de controale în zona lacurilor din Târgovişte şi Cazaci.

„Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiţie.

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 avertismente şi 7 amenzi în valoare totală de 2.100 lei, pentru pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, faptă prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Dâmboviţa.

Acţiune a Poliției de Frontieră Tulcea. Ce au confiscat oamenii legii?

Acţiuni de control au avut loc în în judeţul Tulcea. Poliţiştii de frontieră din această zonă au descoperit sute de metri de plasă din fir textil și zeci de kilograme de pește pescuit ilegal.

Ambarcaţiunea cu motor şi ustensilele folosite au fost confiscate.

Cei doi cetăţeni români prinşi la braconaj aveau asupra lor plase din fir textil, cu o lungime de 600 metri, dar și 69 kilograme de pește, din diferite specii.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale, iar plasele, ambarcaţiunea şi motorul aferent au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, au transmis reprezentanţii Poliției de Frontieră Tulcea.