Poliţiştii şi jandarmii solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui scandal produs la locuinţa din Hârşova a unor persoane care se aflau în izolare au fost nevoiţi să folosească un spray iritant, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, după cum relatează Agerpres.

“La data de 19 aprilie, în jurul orei 23,55, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hârşova au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că la locuinţa rudelor sale este gălăgie şi se sparg geamuri. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au constatat că un bărbat, de 40 de ani, se află în stare de ebrietate şi are un conflict cu rudele sale, care locuiesc în acelaşi imobil”, a transmis IPJ.

Potrivit sursei citate, forţele de ordine au încercat să aplaneze conflictul, însă bărbatul în cauză, dar şi fiul acestuia, de 23 de ani, au devenit recalcitranţi, moment în care jandarmii au folosit spray-ul din dotare, cei doi intrând înapoi în locuinţă.

Incidentul a fost aplanat, iar cele două persoane au fost amendate cu 500 de lei fiecare, conform Legii 61/1991, pentru “proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare”.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei oraşului Hârşova.

“Cu privire la situaţia de autoizolare în care se aflau cele două persoane, menţionăm faptul că acestea s-au aflat în autoizolare la domiciliu în perioada 7-20 aprilie, fiind verificate zilnic de forţele de ordine”, a precizat IPJ Constanţa.