Luna decembrie este foarte bogata i sarbatori ale tuturor popoarelor, fiecare cu traditiile si obiceiurile sale specifice. Daca aveti prieteni de alta religie decit a dumneavoastra si vreti sa aflati mai multe despre sarbatorile lor de iarna, daca vreti sa stiti ce sa le urati si cum sa-i felicitati, Internetul este instrumentul ideal pentru a afla toate acesta.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa aflati ce religie au prietenii vostri si apoi sa accesati site-ul www.earthcalendar.net. Aici veti afla care sunt datele calendaristice ale sarbatorilor pe care le respecta fiecare religie a lumii.
Dupa ce v-ati lamurit, si ati stabilit ca X este evreu si deci sarbatoreste Hanukkah, Y este crestin si celebreaza Craciunul, iar Z este african si serbeaza Kwanzaa, trebuie sa aflati ce iseamna toate aceste sarbatori, ce anume reprezinta, care sunt traditiile urmate si ce trebuie sa le urati celor care le sarbatoresc.
Pe Internet se gasesc o multime de site-uri dedicate sarbatorilor de iarna, isa cele mai des itilnite sunt Craciunul, Hanukkah, Ramadanul si Kwanzaa.
Cu o durata de opt zile, icepind cu 22 decembrie, Hanukkah este sarbatoarea evreilor, si toate informatiile de care aveti nevoie le puteti gasi la www.hanukkah.com. Aici puteti afla ce iseamna Hanukkah, cind se celebreaza, care sunt traditiile si obiceiurile pe care evreii le respecta de Hanukkah si multe alte informatii utile. Tot aici gasiti o colectie bogata de felicitari virtuale pe care le puteti trimite gratuit prietenilor vostri evrei.
incepind din anul 1966, din 26 decembrie si pina pe 1 ianuarie, afro-americanii sarbatoresc kwanzaa. Tot ce vreti sa stiti despre aceasta zi de sarbatoare va sta la dispozitie la adresa: www.officialkwanzaawebsite.org.
O alta sarbatoare de iarna este cea a Ramadanului. Timp de o luna de zile, itre 30 noiembrie si 31 decembrie, musulmanii din lumea itreaga celebreaza Ramadanul. Daca vreti sa transmiteti „As Salamu alaikum”, urarea traditionala, prietenilor vostri musulmani, printr-o felicitare virtuala, sau sa aflati ce reprezinta, cum se sarbatoreste si ce iseamna Ramadanul, apelati la www.ramadhan.org.
insa religia cea mai populara la noi este cea crestina. in decembrie, cea mai importanta sarbatoare crestina este cea a nasterii Fiului lui Dumnezeu. Pe 25 decembrie toti crestinii, fie ortodocsi, fie catolici, sarbatoresc Craciunul.
Aceasta sarbatoare are mai multe site-uri decit oricare alta, deoarece Craciunul este identificat cu personajul simbolic al lui Mos Craciun. Englez, francez, german, romin sau de orice alta nationalitate, Mos Craciun este prezent peste tot pe Internet. www.santa-claus.com; www.perenoel.fr; www.weihnachtsmann.com, www.moscraciun.ro sunt doar citeva dintre adresele paginilor web unde simpaticul personaj cu haine rosii si barba alba domiciliaza i spatiul virtual.
in toate limbile lumii, Internetul se imbraca i haine de sarbatoare i preajma Craciunului. Site-urile dedicate acestei sarbatori crestine ofera tuturor idei de cadouri, explica obiceiurile de Craciun pentru fiecare tara i parte, pun i vinzare produse traditionale si obiecte decorative specifice.
Retete culinare, felicitari virtuale, colinde si idei de cadouri sunt disponibile i majoritatea acestor pagini virtuale dedicate Craciunului. Rusii acceseaza www.christmas.ru; englezii www.christmas.com; germanii www.weihnachten.de; francezii www.noel.com, iar rominii au la dispozitie, icepind de anul acesta, https://sarbatori.acasa.ro.
Toate aceste sarbatori sunt, fiecare i parte, reprezentate prin diferite simboluri: personaje, obiecte sau obiceiuri. Acestea sunt foarte bogat ilustrate si reprezentate pe Internet i colectiile de felicitari virtuale. Asa ca a face o bucurie amicilor de alta religie decit a dumneavoastra este un lucru la idemina oricarui utilizator de Internet. La www.egreetings.com sau www.e-cards.com veti gasi o sumedenie de carti postale virtuale pentru toate sarbatorile de iarna si le puteti trimite gratis i orice colt al lumii, i doar citeva secunde.    

Sarbatorile de iarna in lumea Internetului
· Calendar religios: www.earthcalendar.net;
· Sarbatoarea evreilor: www.hanukkah.com;
· Sarbatoarea afro-americanilor: www.officialkwanzaawebsite.org;
· Sarbatoarea musulmanilor: www.ramadhan.org;
· Sarbatoarea crestinilor: www.christmas.com;
· Craciunul rusilor: www.christmas.ru;
· Craciunul germanilor: www.weihnachten.de;
· Craciunul francezilor: www.noel.com;
· Craciunul rominilor: www.moscraciun.ro;
· Felicitari virtuale: www.egreetings.com