Acţiunile Intel, cel mai mare producător de microcipuri din lume, au crescut cu 8,4%, deşi compania a înregistrat pierderi în trimestrul doi, încheiat pe 30 iunie.

Compania Intel, care deţine o cotă de 80% din piaţa de microcipuri, a înregistrat, în trimestrul doi fiscal, vânzări de 8 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde de dolari mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, depăşind însă estimările analiştilor. De asemenea, acţiunile companiei au crescut cu 8,4% în ultima parte a sedinţei de marţi, ca urmare a cererii crescânde de PC-uri de pe piaţa asiatică.

Oficialii Intel au declarat că pe trimestrul trei fiscal se aşteaptă la venituri de circa 8,5 miliarde de dolari plus sau minus 400 milioane, ceea ce, din nou, este peste estimările analiştilor care prevedeau venituri de doar 7,8 miliarde de dolari.

Creşteri ale vânzărilor Intel se traduc de regulă în vânzări mai mari de computere pentru companii precum HP, Dell sau Acer.

Amendaţi de Comisia Europeană

Americanii au primit, în luna mai a acestui an, o amendă de 1,06 de miliarde de dolari din partea Comisiei Europene pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă în defavoarea celor de la  Advanced Micro Devices (AMD). Ca urmare a acestei amenzi, Intel a înregistrat o pierdere netă de 398 milioane de dolari, în perioada aprilie-iunie, primul rezultat negativ trimestrial raportat din ultimii 20 de ani.

SURSA: Bloomberg