Omul care controlează Grampet și Grup Feroviar Român este primul român care a reușit să construiască o firmă comparabilă cu multinaționalele. El este prezent în mai multe țări din Europa și din lume. Totuși, a arătat Gruia Stoica, a fost dificil să obțină licențele internaționale în țări ca Grecia, Serbia au Austria.

“Nu a fost ușor să obținem licențe. Cei de afară se protejează. Am încercat să trec un tren prin Austria. Pentru câteva grame de vaselină în plus, am avut mari probleme.” , a exemplificat Stoica.

Omul de afaceri a subliniat că a intrat și pe zona de producție de material rulant, având în vedere că industria de profil din România nu mai este atât de ofertantă.

“În România, avem fabrica din Simeria, care lucrează mai ales pentru occident, dar ne ajută și pe noi. Am transformat un atelier zonal de reparații de vagoane într-o fabrică de vagoane. Anul acesta am făcut primul vagon, am preluat de la domnii din Emiratele Arabe Unite divizia de locomotive și brandul Electroputere pentru că restul a fost transformat într-un mall”, a declarat Gruia Stoica, la o conferință de profil.