Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, judecată în dosarul „Belina” pentru abuz în serviciu, a scăpat de sechestrul pus pe avere.

De asemenea, avocata acesteia a înaintat o cerere în instanță ca să îi fie ridicată poprirea de pe salariu și de pe conturi, pentru că erau puse sub sechestru alte bunuri imobile și terenuri.

„Judecătorii au considerat că nu va mai trebui să fie deloc un sechestru și nu au ridicat doar poprirea cerută de avocată, ci au ridicat tot sechestrul din acest dosar”, a spus Berta Popescu, vineri seară la Antena 3, la emisiunea „Exces de putere”.

„Sechestrul a fost ridicat de judecătorii de la Tribunalul București, vedem dacă cei de la Curtea de Apel vor menține decizia”, a mai spus Berta Popescu.

Reamintim că Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care soluționează dosarul Belina a acceptat audierea a 12 martori suplimentari, propuși de fostul vicepremier Sevil Shhaideh, printre care se numară mai mulți funcționari și consilieri din ministerele implicate în elaborarea hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

12 martori au fost respinși, printre care mai mulți foști și actuali miniștri. Martorii respinși sunt mai mulți foști miniștri și secretari de stat din Cabinetul Victor Ponta: fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, fostul ministru delegat al Bugetului, Liviu Voinea – în prezent viceguvernator BNR, fostul judecator CCR, Maya Teodoroiu – în prezent agentul CEDO al României, avocata Ingrid Mocanu, fostul secretar general al Guvernului, Eugen Nicolicea, și fostul judecator CCR, Toni Grebla, în prezent secretar general al Guvernului.

Procesul în acest caz continuă pe data de 24 septembrie, când vor fi audiați primii martori trecuți în rechizitoriu.