Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București este principalul pol pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Astfel, din partea Antibiotice Iași, acesta va primi în ajutor suma de 250.000 lei.

De asemenea, 50.000 lei se vor duce către Institutul Regional de Oncologie Iași. 

„În acest context pandemic cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, se impun măsuri excepționale. Suntem un producător român de medicamente și vom avea întotdeuna grijă de români iar acum, ne exprimăm întreaga disponibilitate să ajutăm sistemul de sănătate să procure resursele necesare pentru a face față suprasolicitărilor ce vor urma. Antibiotice la momentul de față nu a întrerupt procesele de fabricație și își propune să asigure cu medicamente orice solicitare venită din partea spitalelor din toată țara, mai ales dacă acestea se confruntă cu rupturi de stoc pentru medicamente de urgență”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice, potrivit agerpres.

Comenzi de urgență

Antibiotice Iași mai pune la dispoziția spitalelor pentru comenzi de urgență, două numere de telefon:

Bogdan Turca, Director Național de Vânzări – 0754203173

Diana Moroșanu, Manager Național Hospital – 0726345130

Antibiotice Iași, producatorul român de medicamente, are o tradiție de aproape 65 de ani, fiind principalul furnizor de antiinfecțioase pentru spitalele din România.