The Securities and Exchange Commission (SEC), instituţia care supraveghează pieaţa de capital americană, a anunţat că va acuza de tranzacţii ilegale făcute pe baza unor informaţii din interior (insider trading) doi consultanţi financiari şi alte trei persoane aflate în legătură cu aceştia. Potrivit Associated Press, aceştia au reuşit un profit ilegal de peste 1,8 milioane de dolari folosind informaţii obţinute de la asociaţia Alcoolicii Anonimi.

Potrivit SEC, Timothy J. McGee şi Michael W. Zirinsky, reprezentanţi ai Ameriprise Financial Services, au tranzacţionat acţiuni ale firmei de asigurări Philadelphia Consolidated Holding Corp. înainte de a se anunţa public faptul că aceasta a fost cumpărată de compania japoneză Tokio Marine Holdings, în iulie 2008.

Mc Gee a obţinut informaţia înaintea pieţei după ce un executiv al asigurătorului din Philadelphia, pe care îl întâlnea la Alcoolicii Anonimi, s-a plând de presiunea căreia trebuia să îi facă faţă în perioada achiziţiei. McGee a cumpărat acţiuni ale formei de asigurări, iar cotaţiile acestora au urcat cu 64% după ce achiziţia a fost anunţată oficial.