Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (4.100 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (856 lei).
În luna decembrie 2010, în toate activităţile din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în creştere faţă de luna noiembrie 2010, ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă şi prime plătite cu ocazia sărbătorilor de iarnă) ori ajutoare băneşti, plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou), dar şi realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), a revenirilor din concedii fără plată ori din şomaj tehnic, a disponibilizărilor de personal cu salarii mici.
În sectorul bugetar cu excepţia activităţii de învăţământ, s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, în administraţie publică (14,1%), sănătate şi asistenţă socială (1,6%), ca urmare a acordării, în unele instituţii publice, de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv pentru perioade anterioare), respectiv a plăţii drepturilor salariale restante cuvenite salariaţilor din unele unităţi, precum şi plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă).
Comparativ cu luna decembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 1,3%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 93,8%.
Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 123,9%, cu 9,3 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna noiembrie 2010.