Avocata dă de pământ cu Teodor Meleșcanu, în urma intervenției acestuia de la postul de televiziune BBC, pe tema amnistiei și grațierii:

„Da, atât de penibili sunt miniștrii ALDE sau susținuți de ALDE. Cum să dai un așa răspuns tâmpit când televizoarele sunt pline de nenorocirile comise de DNA? Degeaba face Olguța minuni și e respinsă de Iohannis, degeaba luptă Teodorovici cu ROBOR – ul, căci astfel de personaje gen Tudorel și Meleșcanu (fostul șef al unui serviciu secret este ministru al unui partid care pretinde că ”luptă” cu Sistemul ) strică tot ce au construit ei în această perioadă,” declară Ingrid Mocanu pe pagina sa de Facebook.

Într-o intervenție pentru BBC, Teodor Meleșcanu a fost întebat de o jurnalistă a postului care e semnalul internațional pe care îl dă România, câtă vreme liderul informal al Executivului, Liviu Dragnea, nu a putut ajunge premier deoarece a fost condamnat pentru corupție, iar guvernul vrea să rezolve problema prin amnistie și grațiere.

În răspuns, Teodor Meleşcanu a declarat că autorităţile române încearcă să rezolve problema supraaglomerării din puşcării, răspuns nemulțumitor pentru jurnalistă, precum și pentru mulți critici din țară ai ministrului de Externe.